mail om slakting av delfiner på færøyene


Fikk nylig en kjedemail med underskriftskampanje mot slakting av delfiner i Danmark (se link under).

http://www.eface.in/denmark-is-a-big-shame-to-whole-world/

Noen som kjenner til denne saken? Er det virkelig sant?
Replies

jeg tror du skal passe deg for den linken. Tror den er infisert. Fikk masse varsler da jeg åpnet sida.
Har sett det bildet (eller et veldig likt) før - for flere år siden i samme saken - så det er noen gamle greier. Da fikk jeg det sendt fra en bekjent i Russland.

hotr
Skjønnersmile
Ikke meningen å lure noen inn på noen gale sider, var bare litt skeptisk selv, og tenkte kanskje noen her inne hadde vært borti det før.
Takk for svar! Skal ikke vederesende mailenwink
Jeg har som prinsipp aldri å svare eller åpne slike kjedemailer, uansett hvor god intensjonen er. For det første "redder vi ikke verden" med å putte inn en underskrift på en lenke vi knapt nok vet hva er. For det andre er dette ofte sider fulle av virus og trojanske hester. For det tredje har jeg oppdaget at etter at du har skrevet inn navnet ditt kommer en betalingsrute hvor du må betale så og så mye til en eller annen ukjent virksomhet (altså de vil ha gryna dine). For det fjerde misbruker mange slike vekjente navn som UNICEF, WHO, UN, Kirkens nødhjelp, Røde kors osv.

For lenge siden ville jeg skrive under på en eller annen "god" sak, var det tsunamiofrene, eller var det "Women in Afghanistan"... Svopp, så kom jeg inn på pornosider av virkelig grovt kaliber (og av en slik art at iallfall jeg følte at dette var langt over lovlig virksomhet). Og jeg hadde dessuten problem med å komme ut av det hele. - Tror akkurat dette har bedret seg, men uansett åpne aldri e-post fra ukjente sendere, og det gjelder jo alle kjedemailer.
Høres veldig fornuftig ut det du siersmile Man får bare veldig lyst til å gjøre noe når man ser slike bilder...
Fikk mailen fra noen i klassen min (studerer biologi), og flere i klassen har skrevet under og videresendt. Skummelt hvor lett sånt sprer seg.
Men skal ikke sende videre, for skjønner jo at det ikke "redder verden". Navnet kan jo missbrukes, og i tillegg kan man være med på å spre virus.
Denne har gått rundt i flere år nå, som det ble nevnt her. Det er mest sannsynlig sant, men ikke nødvendigvis noe som fortsatt pågår. http://www.snopes.com/photos/hunting/dolphinhunt.asp

Har ikke våget meg inn på lenken, men her er en kort artikkel om Færøyisk hvalfangst:
http://no.wikipedia.org/wiki/F%C3%A6r%C3%B8ysk_hvalfangst

Grindhvalen er jo en liten tannhval = "delfin".

Hvalslakt slik det tradisjonelt drives er ikke noe vakkert syn. Likevel, hvalkjøtt er godtevil Hvalen har hatt et fritt liv, og får en forholdsvis brå død. Hvem kan ønske seg mer?

"Ikke for hat, men for mat." sa de i gamle dager.

AA
Trenger ikke dra langt for og se dette og des like. Færøyene Grønnland osv . Grindhval på Færøyene blir drevet inn på grunner og drept med kjepper,stokker ja bare les. Ikke en farlig link. Bortsett fra fra at innholdet er ille, men slik er det på de fleste øygrupper også her nord, samt Grønnland. Min halvbror er vokst opp der. Jeg kan ikke diskutere slikt med han. Vi har veldig forskjellig syn på dette. Det er ikke lenger bare noen få inuitter som jakter en hval. Til føde over vinteren. Se linken .
http://tonjekvamme.blogg.no/1390692924_grindadrapene.html

Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns