For noe tull!


http://nrk.no/227/dag-for-dag/onsket-hjernescanning-av-breivik-1.8079844

For en gang skyld er jeg hjertens enig med landssvikeren. (Og det sitter jaggu langt inne!)

Og hva vil hjerneforskerne oppnå med dette??? Det er tydeligvis kø av psykologer, psykiatere, leger og forskere som skal profilere seg og lage karriere på helvetesfyren! Dette her er tull, tull og atter tull. Eller sitert fra Storeulv: "Huff, huff og dobbelthuff!"deaddeaddeaddeaddeadsaddissapprove
Replies

  • 1
  • 2
  • >
  • >>
  • of 2 pages
"Breivik mener det er en rasistisk handling å spørre ham om å foreta en slik skanning, og reagerte på at også de to nye sakkyndige kom med en slik forespørsel."
(utsagn fra link postet på toppen av forumet)

– Det var ikke fordi jeg fikk en murstein i hodet som femåring, skal Breivik ha sagt,
(utsagn fra link postet på toppen av forumet)

Han er ikke til å tro...Jeg mener det norske lovverket er til tider ulogisk. En skanning av hjernen kommer ikke til å påvirke Breivik på noen måte. Så hvorfor skal han kunne nekte på dette etter det han har gjort. Det skal bare mangle å foreslå noe slikt siden det han tenker med ikke stemmer i det hele tatt.
Nå har man hatt Lenins hjerne og Einsteins hjerne liggende preparert, uten at det har beveget vitenskapen så mye videre. Jeg syns disse evinnelige forsøkene på å finne biologiske, synlige årsaker eller særtrekk for å forklare menneskers psykologi er fullstendig bak mål. Om det skulle være noe å finne, er det fullstendig sekundært i forhold til de rent psykologiske, sosiale og politiske årsakene til det som skjedde 22. juli 2011. Den veien gikk hans biografi, kort og godt.

Vi er et bortskjemt folk som har hatt veldig få massemordere, politiske attentatsmenn, folkemordere og andre drittsekker, og derfor innbiller vi oss at det må være noe ekstremt spesielt å finne hos Breivik. Andre og mer typiske steder i verden er det mange slike. Enkelte steder løfter folk ikke på et øyelokk når det skjer uhyrlige handlinger. Slike mennesker genereres av samfunnet. Det er alltid et potensial, større eller mindre, for at et samfunn skal generere et slikt fenomen. Sannsynligheten er liten, for som regel fungerer det sosiale limet tilstrekkelig til at deet går bra. Men en lite sannsynlig hendelse trenger bare litt lenger tid for å inntreffe.

Denne atomiseringen, individualiseringen og biologiseringen av ekstremt asosiale personer er en blindvei. Vi må i stedet gjøre samfunnet og verden bedre, og det er en langsiktig prosess.
Aldri har jeg vært mer enig med Jan! Dette å drive hjernescanning minner ikke reint lite om forrige århundreskiftes måling av kranier. Man skilte f.eks. mellom kortskaller og langskaller. Kortskallene var undersetsige av vekst, mørhårete, svartkjakete, dumme, men lure og slu. Man fant dem helst langs norskekysten. Langskallene var høyreiste, blonde, med lys skjeggvekst, kloke, til å stole på. Man fant dem helst i innlandet. (Nansen, og sikkert ABB også, var en typisk langskalle.) Det ble faktisk skrevet demografiske "arbeid" om dette fra Norge. Ei rekke minoritetsgrupper fikk skallene samlet og målt, f.eks. samer, tatere (les: romanifolk), sigøynere (les: romfolk) osv. Dette har seinere forkludret forholdet til samene - og med rette føler samene seg diskriminert ved at skallene deres var gjenstand for slike "studier". Man prøvde å finne den typiske forbrytertypen, og det ble oftest en utrert kortskalle, gjerne med kraftig hakeparti, tettsittende øyner og lav panne.

Det verste var at dette tullet ble det brukt masse tid og ressurser på. Etterhvert fulgte eugenikk og videre rasehygiene og en viss "Herre med bart"!dead
Var en artig artikkel i A-magasinet Nr. 40 5.10.2012: "Orkidébarna".

Som tar for seg noe om natur og oppdragelse. Ett artig poeng er en professor James Fallon, som fikk seg en støkk da han gransket egen hjerne og genetikk...

AA
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av klaush

Man prøvde å finne den typiske forbrytertypen, og det ble oftest en utrert kortskalle, gjerne med kraftig hakeparti, tettsittende øyner og lav panne.


Ikke helt sikkert at dette ikke har noe for seg. Et sånt utseende er typisk for mennesker som blir født med alkoholskader.
Kanskje et utseende man (med ytterste forsiktighet) kan korellere med medfødte alkoholskader i en populasjon der lengre skalleformer ellers er typiske, og der man kjenner stamtreet til det konkrete mennesket. Men brukt sammenliknende på tvers av ulike populasjoner, f.eks. mellom nordeuropeiske og mer mediterrane populasjoner, der i hvert fall enkelte av disse trekkene er vanlige, kan dette lett bli rake veien til morfologisk rasisme.
Jeg var kanskje litt flåsete der, men det er vel ikke særlig tvil om at mennesker som blir født alkoholskadet, også trolig vil ha problemer med å falle inn i samfunnets normalfold.

Men helt klart: man kan ha slike fysiske trekk uten å være verken alkoholskadd eller forbrytersk.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Var en artig artikkel i A-magasinet Nr. 40 5.10.2012: "Orkidébarna".

Som tar for seg noe om natur og oppdragelse. Ett artig poeng er en professor James Fallon, som fikk seg en støkk da han gransket egen hjerne og genetikk...

AA


Noe som finnes på nett? Høres litt morsomt ut.

Hvorfor ville de scanne hjernen til ABB? Se etter svulster eller skader? Eller scanne mens han gjør ting?

Husker ikke detaljer, men det er finnes nyere og fagfellevurderte forskningsresultater på avvik i hjernen hos folk med seriøse personlighetsforstyrrelser, i internasjonale tidsskrifter i psykologi. Både på struktur og på hvordan hjernen brukes. Avvik i prefrontal cortex og amygdala er funnet, og ulik bruk av hjernen. Men det er ikke noe som kan tas til inntekt for noen svart-hvitt tenkning om at det skyldes enten arv eller miljø. og kortskaller og langskaller har det iallfall ingenting med å gjøre. Mulig noen av studiene finnes her, jeg er ikke akkurat inne i det feltet: http://www.hare.org/
Jeg håper denne kan besvare noen av spørsmålene i tråden her, også kanskje evt. justere noens syn på div. ting.

mvh Alf Marius

Det er 10 typer mennesker: De som forstår det binære, og de som ikke gjør det. wink
 

  • 1
  • 2
  • >
  • >>
  • of 2 pages

© 2000-2020 BIO

powered by : Snitz Forums MVC © 2000-2020
Forum ver: 1.1.6.5