Matprat


Nå har det vært stor skandale fordi Gamle Svarten har endt opp i lasagne. Minner om en gammel vits, om han som hadde hest i kyllingsalaten. Det var 50/50, en hest og en kyllingevil

Likevel er det stille om den svindelen som foregår i det små:I gamle dager brukte en salt for å trekke vann ut av maten. I dag brukes det for å trekke vann inn: Her en dag tenkte jeg å kjøpe bacon fra en leverandør av sekunda vare, som seiler under falsk flagg. Der hadde de drøyd flesket med potetfiber! Ikke nok med at grisen er fora opp på skuler og rask, han får det intramuskulært post mortem!

Så har vi kyllingfilet, der er det knapt mulig å finne noe med mer enn 96% fugl i. Det blir visst saftigere slik. Ikke rart, når kjøttet er halvt av vann.

Når jeg likevel kjøper de lakesalta, så har det to grunner:

1) Jeg har ikke gebiss til å gnage fuglebein. Som den gamle hannkatt jeg er, biter jeg med jekslene. Da er det enklest med det ferdigtygde.

2) For en ungkar med begrensede midler er det lett å ty til bolebrystene, om en innimellom vil ha en smak av fugl. I frikase eller kraftig marinade går de i sluket. Skjønt mest tjener de som påskudd til å spise de grønnsakene som hører med.

AA
Replies

smile