Matprat


Nå har det vært stor skandale fordi Gamle Svarten har endt opp i lasagne. Minner om en gammel vits, om han som hadde hest i kyllingsalaten. Det var 50/50, en hest og en kyllingevil

Likevel er det stille om den svindelen som foregår i det små:I gamle dager brukte en salt for å trekke vann ut av maten. I dag brukes det for å trekke vann inn: Her en dag tenkte jeg å kjøpe bacon fra en leverandør av sekunda vare, som seiler under falsk flagg. Der hadde de drøyd flesket med potetfiber! Ikke nok med at grisen er fora opp på skuler og rask, han får det intramuskulært post mortem!

Så har vi kyllingfilet, der er det knapt mulig å finne noe med mer enn 96% fugl i. Det blir visst saftigere slik. Ikke rart, når kjøttet er halvt av vann.

Når jeg likevel kjøper de lakesalta, så har det to grunner:

1) Jeg har ikke gebiss til å gnage fuglebein. Som den gamle hannkatt jeg er, biter jeg med jekslene. Da er det enklest med det ferdigtygde.

2) For en ungkar med begrensede midler er det lett å ty til bolebrystene, om en innimellom vil ha en smak av fugl. I frikase eller kraftig marinade går de i sluket. Skjønt mest tjener de som påskudd til å spise de grønnsakene som hører med.

AA
Replies

Jeg syns nå at den "spikersuppa"-fortellingen er ganske gjeldande den dag i dag! Reklame på reklame får en "servert" plastposer m/krydder;det er bare å tilføre en kylling,og så vips etter endt steketid i ovnen har en ett smaklig saftig måltid.....dèt hadde en også fått om en hadde hatt på vanlig krydder en har i kjøkkenskapet,og ovnstekt fuglen i en ildfast form med aluminiumsfolie over!
The icing on the cake syns jeg nå, er ett produkt for å gå ned i vekt:"riktig kosthold,og mosjon...og detta produktet;KAN hjelpe deg med å gå ned i vekt"!!!evilDèt kan jo riktig mat og mosjon gjøra i alle tilfelle....Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Som vannforsker har jeg moret meg med å lese hva ulike mineralvann skal kunne utrette: I det minste ett kunne ha sine ord i behold; det virket vanndrivende...

Unødvendige produkter er for resten ikke noen ny oppfinnelse, her er en parodi fra min bestefars dager:

Selger av insektpulver: "Man klemmer det lille dyr på dets mage så det gaber, og så drysser man pulveret inn."
Kunden: "Kunne man ikke da like enkelt klemme dyret i hjel?"
Selger: "Jo, det kan man jo også gjøre..."

AA
På en type kattemat (Felix,100grs.poser),står det jo på mange språk nå, som sikkert internasjonale regler dikterer! Men det jeg ikke skjønner er at på engelsk så inneholder pakka:"chicken and kidney".På italiensk og nordiske språk så inneholder pakka:"kylling og lever"! Litt i samma gate som huset som brant opp eller ned? Etter min skole-engelsk så er det kylling og nyrer for engelskmenn,da altså!coolFor kattene så spiller det absolutt ingen rolle om hva som er sammen med den "antagelige kyllingen",men litt latterlig når de skal væra så omhyggelige med å etikettere alt!

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Hva som står på etiketten går vel mye på matmors referanser. I England er steak and kidney pai noe nær en nasjonalrett. Her i Norge, derimot er lever i fritt salg, mens nyrer for tiden må spesialbestilles.

Katten min spiser kalkun med grønne bønner og lam med gulrot. Jeg er overbevist om at grønnsakene går tvert gjennom, så de er nok bare tilsatt for å lokke kostbeviste husmødre.

Katta er ellers et matvrak, som krever "nye" retter hver dag, og ser med ytterste skepsis på alt som ikke er industrifremstilttongue

AA
For en del år siden(nel secolo scorso/i forrige århundre)i Norge,bestilte vi okseballer av mann til en kollega av meg;han jobba for Gilde og ballane kom ifra Geilo,trur jeg!Oppi plastpåsan var det 7 baller! Gubben hadde bedyra så lenge med at det var en delikatesse her nede,og var skråsikker på at han visste åssen de skulle tilberedas!
Vel hjemme på lørdagsettermidddagen,det var i den tida butikkfolk jobba til klokka ett på lørda'n;la han ballane i melk i ett par timer og preparerte dem som vi vanligvis preparerte lever,med steking og deretter oppi kaserolla med saus for en sakte oppkoking! Vi hadde ei venninne på middag,og både hu og jeg var veldig skeptiske til retten!
Gubben måtte jo gå foran med godt eksempel og vise at det var da ikke noen grunn til å ikke smake på detta;det var jo til tross en delikatesse i både Italia og ikke minst i Spania(tyrefekter områdene)! Så til slutt blei ballane smakt på,med "lange tenner";og faktisk så smakte det ikke noe verre enn en litt hard variant av leverpostei!winkMen "diskrimineringa" av hovedingredienten,kom vel på grunn av at vi visste hva det var......
Det var første og siste gang okseballer har stått på menyen hos oss!
En italiensk forfatter var på ett spisested her og spurte hva kelneren kunne anbefale;og da han hørte at dagens rett var oksetunge ville han ikke ha det,for en kunne jo ikke vite hva den tunga hadde vært borti!
Så han bestilte ett kokt egg i stedenfor.......coolbigsmilecool

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan
...Da er det enklest med det ferdigtygde. ...

AA

Du bør høre på Drangedal Bortforklarings "Eg får så hår på tunga av å vaske Pus". Da vil du sitte å humre resten av kvelden. smile

Den visa finner jeg ikke i fartenquestion

AA
Jeg har smakt frityrstekte oksetestikler på en landsens restaurant i Texas...
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Den visa finner jeg ikke i fartenquestion

AA

Har sendt den tyil deg på limnoan-e-postadressen din.

Skikkelig artig sang. Det er mesta så en kjenner seg igjen!


AA
 

© 2000-2020 BIO

powered by : Snitz Forums MVC © 2000-2020
Forum ver: 1.1.6.5