Håkjerring på 1099 dø etter idiotisk trofe fiske


Dette gjør meg skikkelig forbanna !!
Er det bare meg som synes denne type fisking er noe skikkelig ''svineri'' ( her er det en del sørlandsgloser som ikke egner seg på trykk.******************)
Hva tror egentlig en så profilert og ''god/flink fisker'' som Askeir Alvestad skjer når han etter halvannen times ''dødskamp'' for fisken. Spenning for ham. Hva tror han egentlig skjer i munnen på en fisk, når den har hatt en krok i kjeften i så lang tid.
Denne fisken er så stor at den ble funnet, hvor mange er det etter fang og slipp fiske / catch and release som aldri blir funnet?
Det er bevist at mange fisker sulter i hjel p g a opprevet kjeft.
Skal det være slik?
Om ikke , når skal slik fisking forbys og eventuelt gjøres i dammer der det tas ut syk og skadet fisk.

Askeir Alvestad reiser verden rundt for spenningen av bare og fange de største og de mest sjeldne fiskene.
Sponset av store fima.
Er dette riktig?
Om du betaler nok kan du få skyte en hvit elefant også.

http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=223140095

http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=223140095
Flere linker skulle fulgt her men det Tordner så nå logger jeg av.

Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns
Replies

Det er en uskikk å dra opp fisk en ikke skal spise. Noe er galt når en gjør dyreplageri til sport.

AA
Håkjerringa er vel rødlista, så dette er dobbelt ille!!!dissapprovedeadangry

Kanskje Norsk Biologforening kan sende et skikkelig utrivelig brev til avisredaksjonene og Asgeir Alvestad med trusler om å henge dem ut på Facebook og andre medier hvis slikt fortsetter. Biologer er for snille! Har vi en god advokat vi kan alliere oss med?
Desverre er det de store fiskene og de skjelende fangstene som gjør at de skaper seg et navn i denne bransjen. Det kan man se på mange blogger til sportsfiskere. De vet akkurat hva de fisker etter. Det er ikke som om de drar ut for ’’bare’’ fiske, disse guttene vet hva de fisker og hvordan de skal få akkurat det de vil ha på kroken.
Det er en RASKT / populær økene ''sport''/ bransje.
Video
Det ser ut som denne håkjerringa har overlevd garn etter merkene den hadde på ryggen.
http://www.vgtv.no/#!/video/66278/her-faar-asgeir-45-enorm-hai-paa-kroken
Da Asgeir Alvestad i helgen dro på jakt etter en ny fiskeart var overraskelsen stor da en over 1000 kilo tung håkjerring bet på kroken. Den utrolige videoen viser hvordan Alverstad sammen med kameraten John Olav Florø-Larsen brått får snudd en rolig fiskenatt til en kamp mot et monster av en fisk i Nedstrandsfjorden i Rogaland. Filmen er redigert av Bernt Nor fra hooked.no. Mannen som fanget haien er Asgeir Alvestad og skriver om fiske fra bloggen hans http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/

Kanskje noen av våre biologer føler seg kallet til og lære ham hvilken fisk som er rødlistet.


Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns
Hadde noen gjort noe slikt med et pattedyr, ville det blitt anmeldelse og tiltale for dyreplageri.

Øyvind
Det var ingen som kom med ramaskrik når jeg la ut min fortelling om håkjerring for fem år siden: http://www.bio.no/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=7443 (med artikkel i Biolog samme år).

Først av alt. Håkjerring er en bruskfisk som ikke har svømmeblære, den tåler dermed trykkforskjellen det innebærer å bli dratt opp fra dypet. Det brukes sirkelkrok som alltid fester seg i leppa, og alle som har fiska vet at fisker kan leve helt fint med et kroksår i underleppa. Det gror raskt.


Dette fisket begynte i kontrollerte former i Trondheimsfjorden i 2004. I tillegg til sportsfiskeopplevelse er det fokus på forskning og korrekt fang-og-slipp-utøvelse. Alle håkjerringene fanget i Trondheimsfjorden fra 2007 og fremover er merket med en pit-tag. Gjenfangst har vist at de tåler fang og slipp. Ingen håkjerring blir løftet opp av vannet, man måler heller lengde og omkrets og estimerer vekt ut fra en formel. Denne formelen er utviklet under forskningsfiske utafor Svalbard.


Også regner jeg med folk vet forskjell på å være fredet og på rødlista? Det er vel få ramaskrik om noen fisker uer, blålange eller hornulke.

Dette er ikke noe hvermannsen foretar seg. Det er en liten håndfull folk som har kunnskap og utstyr til å fiske håkjerring i Norge. Samtlige er 100% inneforstått med artens bestandsstatus og gjør sitt ytterste for å slippe disse uskada tilbake. Når det gjelder den aktuelle rekordhaien var det synd at den døde, men sånt kan skje. Det er knapt forska noe som helst på håkjerring, hvert fall ikke i Norge. Så informasjonen dette fisket bidrar med til forskermiljøet er faktisk betydelig.

Det å drive å sammenligne fisk med pattedyr blir for dumt, da går det over i PETA og treklemming snarere enn saklig biologisk.


Mvh Irvin
Det er bra du opplyser oss, Irvin. Kunnskap må til.
Javel, det er greit å leke seg med hai ("plage hai"?) inntil de dør, har vi lært.
Hvis det var alt du lærte, bør du lese det en gang til.

Stefan
Hvis det var det du tror jeg lærte bør du også lese en gang til.

Jeg er helt enig med Iza i han første innlegg. Slik lek med dyr burde være unødvendig i alle tilfelle. Og man blir kvalm av at enkelte prøver å gi dette med faglig relevans og identitet. Om det ikke var meninga at haien skulle dø for å nyttiggjøres eller å unngå skader på noe annet så skulle den fått fred fra fiskere, enkelt og greit.
Fint og se at noen støtter meg. Jeg er så lei av og se disse rekord fangstene som bare blir sluppet ut igjen. Det er bevist på laks at de ofte dør etter og ha blitt fanget og sluppet ut igjen. Langs en elvebredd kan fisken ofte finnes med opprevet kjeft. Havet er stort, jeg tror ikke fisk som blir sluppet ut med skader så ofte finnes langs land. Men her er et godt bevis på at dette er tullingfiske!
Hadde dette vært gjort mot et pattedyr med en krok i kjeften i 1,5 timer som ble dratt bortover et jorde med samme vekt , hadde dette blitt det blitt ramaskrik!
Et pattedyr må ikke opp fra dypet.
Ta livet av fisken og spis den. Ikke slipp den ut og tro at den klarer seg. Litt må det være lov og tenke selv.


Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns