Ikke kast mat


Hei,

noe av det lureste vi kan gjøre for å ta vare på miljøet er å ikke kast mat. Men hver Oslo-borger kaster 46 kg fullt brukbar mat hvert år:

http://www.ivarjohansen.no/temaer/miljo-kollektivtrafikk/5911-hver-oslo-borger-kaster-46-kg-fullt-brukbar-mat-hvert-ar.html
Replies

Det nytter ikke med pekefinger, en må være smart!

Jeg fallt for denne reklameteksten på potetposen:
Utseendet skjemer ingen!
FirstPrice-potetene er som en ungeflokk bare en mor kan være glad i - ulike størrelser og fasonger, noen er rufsete har litt skurv eller har blitt litt hudløse. Men inni er gode - og de holder seg like godt som andre poteter. Derfor er FirstPrice-potetene lette bli glad i. Og så gjør det godt å vite at de ikke ble liggende igjen på jordet, bare fordi de ikke var helt perfekte.


FirstPrice må ellers være ironisk ment, for dette er annen sortering, men som lovet helt grei...

"Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt" Som det heter i visa.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Konserverad_gr%C3%B6t

Et annet eksempel for nokså mange år tilbake: De som dyrket sjampinjonger hadde problemer med at soppene ble forvokst når det fikk stå over helga. Løsningen ble å hakke opp de forvokste og selge dem som "pizzasjampinjong".

Som gammelungkar med dårlig tannstilling, er jeg ikke glad i mat som må gnages. Jeg liker heller ikke å måtte spytte ut mens jeg spiser. Derfor foretrekker jeg filettongue Men, kunne jeg få for eksempel høne eller kid tilberedt på en tyggevenlig måte, spiste jeg det gjerne.

Dagens rett var for øvrig baconskalker og 2. sorts poteter, billig, godt, om ikke spesielt helsefremmendebigsmile

AA