Sommerfugl som oppfører seg som en kolibri.Jeg beklager den dårlige kvaliteten på bildene. Denne sommerfuglen satt stille i bare en brøkdel av en sekund. Da var det meget vanskelig for meg å avbilde denne. Men jeg tror at en som har mye erfaring vil kanskje kunne si hva denne sommerfuglen heter. Den hadde intenst raskt vingeslag og satt ikke på blomst, men ble i luften akkurat som en kolibri når den suger nektar fra en blomst.
Sett i åkerkant på stien fra HIL til Sundgård, nord i Lillehammer. Det er et meget solfyllt, varmt og lunt sted. Kl.15.00, 10.06.2019.
Replies

På det fjerde bildet aner vi et hvitt, spesielt merke på framvingen. Da tipper jeg gammafly, et svært vanlig (i Sør-Norge) nattfly som også er på vingene om dagen.
Ja, jeg burde ha tenkt på det siden jeg har sett gammafly flere ganger før! Men tidligere har jeg sett den sittende stille på en blomst. Det var det som forvirret meg. Takk for hjelpen. Det var nok gammafly.
Syns det er umulig å si noe sikkert ut fra bildene.
Dette funnet er lagt inn på AO som gammafly: https://www.artsobservasjoner.no/Sighting/21974257 . Hvorfor er ikke bildene lagt ved?
"Gunnar B" er ført opp som bestemmer. Fullt navn er en selvfølge ved registrering.


Jeg går ut fra at bildene er med i linken. Jeg har lagt inn gammafly i tidligere år. Denne gangen satt ikke sommerfuglen stille lenge nok for at kamera mitt klarte å få et stille bilde, men jeg så den klart, men klarte ikke å komme på hva den var.

Jeg vil gjerne legge ved riktig navn på bestemmer. Når jeg klikke på Gunnar B får jeg 5 mulige navn, men ingen av dem har brukernavn 'pentafot'. Klikker jeg på pentafot får jeg ingen navn. Jeg tar gjerne imot informasjon om hvordan å finne navn på de som svarer på spørsmålene. Jeg har lagt merke til at andre har samme problem.
Jeg vil gjerne legge ved riktig navn på bestemmer. Når jeg klikke på Gunnar B får jeg 5 mulige navn, men ingen av dem har brukernavn 'pentafot'. Klikker jeg på pentafot får jeg ingen navn. Jeg tar gjerne imot informasjon om hvordan å finne navn på de som svarer på spørsmålene. Jeg har lagt merke til at andre har samme problem.Opprinnelig postet av meggen
Her er linken til din registrering av gammafly: https://www.artsobservasjoner.no/Sighting/21974257 , bildene er IKKE lagt ut i registreringen!!
Det er enkelt å finne navn på folk: Spør da vel! Eller send mail gjennom Spør en biolog-systemet! Det er DU som er ansvarlig for å fylle ut registreringene dine korrekt.