Hvilke nattsommerfugler?


Noen som kan hjelpe med å bestemme disse nattsommerfuglene?
Replies

Fant tilfeldigvis ut at den lyse heter bjørkehalvspinner. Da er det bare den mørke jeg mangler navnet på. Ingen som vet hva det er? Ligner på et taigafly, uten at jeg kjenner disse
Er ikke sikker på at det er rett med bjørkehalvspinner....

Prøv å lete her: http://www.kristvi.com/sf/
Hun har en fin samling bilder :)
Kan den brune / nederste være brunt slåttefly, kanskje?
Den øverste ligner litt på Stort skogfly, men ikke 100% treff i møsnter. Kanskje bedre å se på grått taigafly.
Takk for svar. Synes det er bra match med bilder av bjørkehalvspinner, men her er det jo så mange som ligner på hverandre. Var inne på grått taigafly med den mørke, men fikk det ikke helt til å stemme med tegningene. Men ser på bilder at den er variabel. Hadde vært greit om noen klarte å spikre disse med sikkerhet:-)
Ingen av dere sommerfugleksperter som tar denne mørke? Kan noen bekrefte at det er bjørkehalvspinner, og bekrefte/avkrefte at det er snakk om grått taigafly eller stort skogsfly. Trodde det var bare å legge inn et bilde på dette forumet, så fikk en svar i løpet av kort tid:-)
No for tida er det diverre ikkje så ofte at det er verkelege sommarfuglekspertar som ser innom forumet. Eg har stor tru på at den siste er ein halvspinnar, men har du vurdert punkthalvspinner som ein mogeleg kandidat?

Elles vil det vere veldig nyttig når ein ønskjer å få artsbestemt sommarfuglar å oppgje dato og kvar dei er funne.

Det øverste bildet ser ut til å være et nattfly(?). Da kan du søke på "Nattfly" i Artsobservasjoner. Det er mulig å begrense søket.
Hvor og når er disse bildene tatt?
Takk for innspill fra dere. Før jeg la ut bildene her, så søkte jeg på på nattfly (søkte også på målere og spinnere) på Artsobservasjoner, slik som du Tove foreslår. Fant ikke match med noen av dem, selv om noen av bildene på grått taigafly ligner på den mørke. Fant ingen bilder som lignet på den lyse, så derfor ga jeg opp og la bildene ut her. Men tilfeldigvis leste jeg at det var noe som het halvspinnere. Så søkte jeg igjen på AO, denne gangen på halvspinnere. Og da fikk jeg det jeg vil kalle match på den lyseste, som jeg mener må være en bjørkehalvspinner. Men fremdeles står den mørke ubestemt. Noen her på forumet kjenner nok denne, vil jeg tro.

Bildene er tatt i begynnelsen av august i år - i Sirdal kommune, Vest-Agder
ArnorG: Sjekket punkthalvspinner, men heller fremdeles til bjørkehalvspinner..
Når det gjeld artsbestemming av sommarfuglar er som oftast utforminga av mønsteret vel så viktig som fargenyansane. Punkthalvspinner har fått namn etter nokre små svarte flekkar på framvengene . Som oftast er det to åtskilde flekkar på kvar framvenge, men hos enkelte individ flyt desse flekkane saman. Det avbilda individet har heilt klart eit mørkare område omtrent der flekkane hos punkthalvspinner skal vere. Så eg held ein liten knapp på denne arten utan på nokon måte å vere bombesikker på dette.

Den mørke er eg rimeleg sikker på verken er grått taigafly eller stort skogsfly. Den arten av nattfly eg har funne som eg synest mønsteret stemmer best med er rødt pyramidefly.