Larve på pors


Fant denne på en myr i Bohuslän i dag. Satt på pors. Hva kan det være?

Forøvrig: Synes generelt sommerfugllarver er kinkige; finnes det gode bøker på dette? Stort sett later det til at sommerfugler kun er avbildet som imago.
Replies

Ser ut til å kunne vere larva til eikespinner.
Mon det? Jeg har funnet larven til eikespinner før, tror jeg, og den er jevnt over større og har de lyse partiene mer som en slags "glød" mot den mørke bakgrunnen. Denne er vesentlig mindre (er som sagt pors den sitter på) og jeg oppfatter at den har mer distinkte tegninger i gult.
Meiner framleis at dette høgst truleg er ein ung larve av eikespinner. Korleis den skifter utsjånad etter kvart som den vert eldre vises her:
http://www.pyrgus.de/Lasiocampa_quercus_en.html
Jeg tror Arnor har helt rett, og at denne larven er en mindre og yngre utgave av eikespinner enn den du har funnet før. Se f.eks. denne tråden fra et britisk forum:

https://diptera.info/forum/viewthread.php?thread_id=16260

Sommerfugllarver har en utrivelig (fra et identifiseringsmessig synspunkt) tendens til å skifte utseende flere ganger gjennom larvetiden, og derfor ville et verk som omfattet alle larvevarianter av alle sommerfugllarver være et gigantisk verk. Det er godt mulig at det finnes, men neppe i populærvitenskapelig form. Skulle det dukke opp, ville jeg være den første til å kjøpe det!wink

Jeg vet at det jobbes med å lage et oppslagsverk for larver i Danmark på nett, men når det blir ferdig, vet jeg dessverre ikke.

Mvh Benedikte.
Takk for utfyllende svar - jeg er mer enig nå! Også helt enig i at larver er vanskelige å forholde seg til og at tilgangen på god informasjon er begrenset. Derfor er jeg veldig takknemlig for innspill her på forumet smilethumbsUp