Gjennomsiktig, lilla markDette bilde var tatt 16. august 2019. Jeg studerte en haug med stablete, gamle trestammer, alm og bjørk. Det er mye forskjellig sopp som vokser der og mange småkryp som dukker plutselig opp. Dermed merket jeg ikke denne lille marken inntil jeg studerte bildene mine og fant den der.
Denne vedhaug ligger ved Pilgrimsleden nord i Lillehammer i en smal stripe løvtrær og busk mellom E6 og noen hus, før stien går videre langs jordbruksåker.
Hva kan dette være?
Replies

Mitt første forslag er en tovingelarve. En del tovingelarver er nokså formløse, "maddikker".
Takk for svar, Arne. Jeg sendte en takk som svar her til deg i går, men det ser ut til å ha forsvunnet i det store teknologiske svarte hull.
Er det til tovingene jeg må gå da burde jeg ha lagd ut spørsmålet i 'Spør om insekter og edderkopper'....
Jeg ser at de eneste bilder av tovingelarver som kommer opp når jeg søker på nettet er dine fra 7 år siden. Utfra disse tre eksemplarer forstår jeg tankegangen din. Har du forslag på noen tovingelarvekilder som jeg kunne oppsøke?
Mvh
Min erfaring med tovingelarver er begrenset. De dukker opp rett som det er når en fanger dyr i vann, men er vanskelige å bestemme.
Det lille jeg har sett av litteratur beskriver kjever og andre strukturer, som det stort sett er svært vanskelig å se...
bigsmile