Ville du plukke disse øystersopper?


Hei, eg skal ikkje plukke disse kjempefine krittøystersopper (de hvite) fordi de gjøre en viktig jobb her MEN spørsmålet mitt er...
Hadde du plukket matsopper som vokser så tett men disse andre mindre-vennlige sopper? Er det trygg?

https://www.sporenbiolog.no/PhotoAlbum/Member/JungleBoogie?pagenum=1&sortby=date&sortorder=desc

Replies

Den eneste faren jeg kan se er om en plukker farlige sopp sammen med matsoppen. Tror ikke sopper utveksler giftstoffer, selv om de vokser på samme sted.

Ellers, er standard prosedyre hvis det finnes giftsopp mellom sopp en har plukket at hele fangsten må kastes. Det er for å være sikker på å bli kvitt alle spor av den giftige. Ikke fordi giften har smittet over.
Vennligst legg bildene inn i tråden hersmile.
Linker har en tendens til å forsvinner etter en tid, og da blir tråden ingen ting verdt.
Er krittøsterssopp fortsatt regnet som trygge her til lands? (Ref. sykdom og død etter inntak i Japan)


-- Posted via biolog --
Takk for alle svarene.
@Kimbo, eg er forsiktig med øystersopp fordi de vokser på råttent ved. Det kan f.eks. ha vokst et giftig tre som barlind der, eller kanskje ligger det gamle strømstolper eller andre arsenikkbehandlet ved. Hvis materialet soppene vokser på er giftig eller forurenset vil soppen trekke stoffene til seg. Man skal først bli kjent med skogen og hva omgivelsene består av, og ikke plukke en sopp bare fordi at den er en bekreftet matsopp.
NB. eg er ikkje biolog! Håper noen skal rette meg hvis eg tenker feil.
@Tove, eg prøvde å legge til bilde men fikk det ikke til.
@Limnoen, takk for fornuftig råd.
Spennende. Hadde vært fint om noen andre tok opp denne tråden/nyanserte dette. Enkelte sopper er mer tilbøyelige til å ta opp tungmetaller/miljøgifter enn andre. Konsentrasjonen av f.eks. kadmium varierer også i de ulike delene av soppen. Champignon i bystrøk innheholder mer kadmium enn skogschampignonene. Virker fornuftig å tenke på omgivelsene soppene vokser i, mengde inntak og hvilke deler av soppen som spises.


-- Posted via biolog --
Jeg la inn bildet i posten øverst. Bruker denne bildekoden, men uten mellomrom inni [ image=169095 ].