Sign In  Register

 

Hvilket dyr har gått her?Noen som kan hjelpe? Hadde dessverre ikke med målebånd, men dere kan sammenligne litt med skoen min blush Rogaland
Replies

Spor som er såpass påvirka av vær og vind er skumle å konkludere på. Det er mange fallgruver, bla vil sporene forstørres av tining, og de kan også trekkes ut i ymse retninger dersom vinden blåser i en gitt retning og drar ut sporene i en retning og fyller igjen med fokksnø i en annen.

Den avbildede sporrekka gir klare assosiasjoner til jerv.

I slike tilfeller må en bruke en del tid om en skal nærme seg en sikker konklusjon, dvs tid til å spore dyret og se om en finner flere "bevis". F.eks dersom det er jerv bør man finne ei sporrekke der den har gått i trav i tillegg til den sporrekka du har fotografert ettersom det er ei veldig typisk sporrekke. Likeledes om en finner plasser der dyret har vært innunder overheng eller tett skog der sporene har blitt bevart bedre.

Ut fra de tre bildene du har lagt inn ville jeg som sagt si at "magafølelsen" er jerv, men det kan godt være noe helt annet f.eks hund eller rev. Har sett mange revespor som har blitt så store som ei håndflate etter rett værforhold.


Sauebonde & Cand.Ikke
Det står ikke hvor i Rogaland dette er, men det er vel uansett ikke så mye jerv der?

KMO
Trenger bare en for å sette spor cool

Ser det er registrert mye jervaktivitet i 2017 på rovbase i nordvestdelen av fylket, Suldal.

Sauebonde & Cand.Ikke
Det var jerv jeg også tenkte på, men tvilte på utbredelsen. Det er sør i Rogaland. Revespor var der også, men de var helt karakteristiske og anderledes, både i form og ganglag.
I nærheten fant jeg et sauekadaver som det var tydelig at noen hadde kost seg med. En ørn lettet derfra når jeg kom.
Muligens kan det ha vært en mår,uten at jeg vet så mye om den, men sporene var betydelig større enn revens.