Sign In  Register

 

Polsterlav?


Funnet på bakken i furuskog på Hvaler i dag. Er dette polsterlav?
Replies

Dette er ganske sikkert ikke polsterlav. Flikskjell Cladonia foliacea kan være en mulighet, men jeg kjenner ikke arten godt nok til å gå god for at det er den.
Last edited by andbre 26 Feb 2018 00:22
Takk for spennende svar. Flikskjell oppleves som en sterk kandidat for dette funnet, og jeg vil nå gjerne se nærmere på denne arten. Her følger for øvrig to ny bilder av dette funnet, som er croppet;
Har nå studert litteratur og nettsider for nærmere sjekk av Caladonia foliacea, og ser at denne art stemmer godt med både utseende (se blant annet link under fra dette eminente forum) og voksested (soleksponert på bakken nær sjøen). Takker andbre for god ledetråd.

Se også link; http://www.bio.no/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=66539&SearchTerms=Flikskjell
Og jeg er veldig spent på om andbre er enig.smile
Jeg ser ikke andre alternativer enn flikskjell, men synes jeg er på litt tynn is her. Skulle gjerne hørt om det er andre som har synspunkter.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av andbre

Jeg ser ikke andre alternativer enn flikskjell, men synes jeg er på litt tynn is her. Skulle gjerne hørt om det er andre som har synspunkter.
Når andbre er på "litt tynn is her", så bør nok alle andre også være på tynn is.wink
Jeg er naturligvis også på tynn is... :-) Bestemmelsen er basert på utseende (oppleves lik som flikskjell ift andre foto) og økologi. Dessuten er det registrert arten flikskjell på denne lokaliteten på Hvaler av mer lavkyndige enn undertegnede.

Spørsmålet blir da:
Hva bør jeg eventuelt gjøre med denne registreringen?
Bør funnet fjernes fordi "isen er tynn"?
Bør funnet eventuelt endres til "usikker bestemmelse"?
ruza har jo vært innom både polsterlav, kystpute og nå flikskjell på denne. Polsterlav vokser i tett tue og er C+ irrgrønn, kystpute i løsere tuer og har større skjell som er svarte mot basis. Flikskjell nøkler på følgende: apothecier brune ( ikke vanlig), uten soredier og den har usninsyre.

Bildene viser at denne har usninsyre. Kan ikke se soredier, men går ut fra at ruza ha sjekket. Forøvrig ligner den godt den jeg fant. Min nøkla greit til flikskjell.