Fugler på fôringsstedet om vinteren


Hei alle sammen,

Hva slags mat gir dere fuglene om vinteren og med hvilke resultater?
Hvilke fugler spiser maten? Og er det mange eller noen?

De fleste gir solsikkefrø, jordnøtter og meiseboller til fuglene.
Men her er sikkert også kreative mennesker eller stædige mennesker wink som tilbyr fuglene andre ting å spise.

Jeg liker å se bilder av fôringsstedet, muligens med besøkende bigsmile
Kanskje kan du også si noe om hvor i landet du bor. Ikke alle fuglearter forekommer hvor som helst i landet.

Hilsen, Marleen
Replies

Nå er det ei stund siden jeg matet fugler, brukte å gjøre det på hytta, men i de siste åra har det blitt få hytteturer om vinteren, og lite fugleforing.

Jeg pleide å mate med solsikkefrø støpt i smult (hardt matfett). Først tok jeg en hyssing og strakte til bunnen av en melkekartong, den skulle bli oppheng. Så fylte jeg på med solsikkefrø, før jeg fylte det hele med smeltet smult. Når alt hadde stivnet, skar jeg små luker i siden av kartongen. Poenget med hele konstruksjonen er at det tar flere uker før alt er spist.
Hos meg på hytta langt inne i skogen i Aurskog-Høland Akershus, kom det mest meiser, særlig kjøttmeis og blåmeis. Men, både flaggspett og nøtteskrike har vært innom.

Turdus merula, svarttrost
Litt på siden av saken, men et år hadde jeg trostereir på utedoenbigsmile

Tror du kan ha moro av denne siden:
https://www.fuglevennen.no/aktiviteter/foringsplassen/
Hei,

Takk for ditt svar, Limnoan. Og unnskyld for mitt sene svar.

Det er sant. Det tar lang tid før maten blir spist.

I Nederland er det maksimalt -5 om vinteren. Fuglene kommer derfor til å spise i hagen hver dag. Med mange.
Her i Norge er det for kaldt. Fuglene spiser mye på høsten. Om vinteren sparer de energi ved ikke å fly til mat i hagene.

En trostereir på utedoen bigsmile. Det er ikke rart at du begynner å snakke om det. Det er en sammenheng mellom reir/fuglekasser og vinter. Mange fugler bruker fuglekasser/reir om vinteren. For å holde seg varm og tørr. De sover der. Jeg har (sannsynligvis) en spettmeis i fuglekasse til blåmeis. Og en annen fugl, jeg ikke har sett hva slags, er under taket.

For mange år siden lagde jeg en "fuglematkake". Jeg bodde da i Nederland. Vi plasserte den utenfor, på en trestamme, i en park. Det var et besøkssenter der. Og fra besøkssenteret kunne vi se dyrene som spiste kaken. Alle slags fugler, men også mus, ekorn. Veldig fint.Jeg har gitt en slik kake til en naturelskende nabo, forrige uke. Til jul. Han var veldig fornøyd med det. thumbsUp

Hilsen, Marleen
Fuglene kommer nok for å spise, selv om det er kaldt. De trenger mat for å holde varmen. Meisene hamster mat til vinteren, men setter pris på fuglemat for det.

Fuglematkaken ser fin ut. Da søler ikke fuglene med maten, slik de ofte gjør om de får løse frø.