Stankelbein


Er det mulig å si noe om artstilhørigheten til dette stankelbeinet? Nordmøre, 20.mai 2018
Replies

Hvor på Nordmøre er denne funnet? Ute ved kysten eller inne i landet?
Dette er i Surnadal, så innlandet må vel bli det rette mhp. de to alternativene dine. Men den vart funnet i fjæresteinene ved Stangvik kirke, så det er i hvert fall ved saltvann. Om det kvalifiserer til kyst- eller innlandsbiotop kan vel kanskje diskuteres?
Takk. Bildet viser en hunn av Tipula obscuriventris, en art som ikke er publisert fra Norge, men som jeg fant på tre lokaliteter i Troms i 2017. Holder på med en artikkel som inkluderer disse funnene. Ditt funn er således funn (og individ) nr. fire i Norge. Har du tatt belegg?
Oj sann! Det var jo både artig og spennende :-) Har ingen greie på stankelbein, så for meg var denne bare en av mange andre. Var helt tilfeldig at jeg tok bilde av den, syntes den hadde så fint mønster på bakkroppen. Prøver å registrere den på artsobservasjoner.no, men finner ingen med det navnet. Kan det være fordi den er "ny" eller kan den ha fått nytt navn i det siste? Noe belegg har jeg nok dessverre ikke, men det er vel ønskelig dersom jeg finner flere en gang?
Tøft! smile